Nieuw ranking- en klassementsysteem voor badminton

Nieuw ranking- en klassementsysteem voor badminton

Het hing al langer in de lucht maar vanaf 1 juli 2020 hanteert Badminton Vlaanderen een nieuw ranking- en klassementsysteem.

Er zijn allerlei simulaties gedaan aan de hand van ruim 2 jaar resultaten van spelers. Dit heeft, in samenwerking met de LFBB (de Franstalige Badminton Liga), geleid tot dit nieuwe systeem. We nemen afscheid van het letterklassement (A tem D) en stappen over naar een cijfer van 1 (zeer goed) tot 12 (minder goed). Voor elke discipline (enkel, gemengd en dubbel) kan je, net als in het vorige systeem, een ander klassement hebben.

Wij vermoeden dat een aantal onder jullie benieuwd zijn naar je nieuwe klassement. Dit kan je eenvoudig nazien op deze website. We verwijzen ook graag naar dit document om hierover meer te weten te komen. De zeer moedigen onder jullie kunnen zelfs een uitgebreide webinar volgen op youtube.

Aan de ploegkapiteins wordt gevraagd dit aandachtig te bekijken tegen de start van het nieuwe seizoen. Deze nieuwe klassementen zullen immers per 1/9/2020 van toepassing zijn voor de PBA-competitie.

Bij het nemen van een account moet je ook rekening houden met dit klassementssysteem. D-spelers vullen vanaf nu 12 in. Geklasseerde speleres kunnen best eerst hun klassement nakijken zoals hierboven uitgelegd.

Scroll naar boven